Experian Nederland heeft zijn kredietinformatiebureau diensten beëindigd per 1 januari 2025 en zal consumentengegevens bewaren volgens de huidige retentietermijn en aanvullend voor een periode van 12 maanden om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen en die van derden.
Uw gegevens kunnen hier worden opgevraagd.
Op deze pagina vind je een overzicht van de vragen die we vaak krijgen. De antwoorden hebben we ingedeeld in categorieën, zodat je jouw vraag makkelijk kunt vinden. Het antwoord lees je door op de vraag te klikken.
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via inzage@experian.nl, we helpen je graag.
Bij Experian kun je gratis en op een makkelijke manier inzage krijgen in je persoonlijke gegevens die bij ons bekend zijn. Om toegang te krijgen tot je gegevens moeten we je identiteit vaststellen. Je kunt dit op een eenvoudige manier doen door gebruik te maken van iDin (voor meer informatie over iDIN, zie: www.idin.nl). Klik hier wanneer je inzage wenst in je persoonlijke gegevens. Over het algemeen ontvang je binnen 5 werkdagen per post een reactie van ons. De wettelijke reactietermijn is een maand.
Voor overige vragen kun je ons een e-mail sturen naar inzage@experian.nl.
Hoe werkt de iDIN optie?
iDIN betreft een identificatiemethode waarmee je gebruik maakt van je bank voor identificatie. Voor meer informatie over iDIN, zie: www.idin.nl.
Wanneer je geen gebruik kunt of wenst te maken van iDIN, kun je tevens een e-mail sturen met als bijlage een kopie legitimatiebewijs. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heb je het recht om het burgerservicenummer (BSN) en de pasfoto op je legitimatiebewijs onzichtbaar te maken. In de voorbeelden hieronder zie je welke gegevens je zwart kunt maken en hoe de kopie er uit moet zien. Ook kan je op de afbeelding aangeven dat het een kopie is bestemd voor Experian met de datum van vandaag erop vermeld. Na identificatie wordt je kopie legitimatie direct door ons vernietigd.
Ja, dat kan. Je kunt de toegang tot je gegevens ook per post aanvragen. Daarvoor gebruik je de adresgegevens hieronder.
Experian
Afdeling Customer Support
Postbus 16604
2500 BP Den Haag
In de brief moeten altijd de volgende gegevens staan:
Referentienummer (indien bekend)
Geslacht (m/v)
Voorletters
Achternaam
Geboortedatum
Adres
Postcode
Woonplaats
Telefoon
Reden van aanvraag
Vergeet niet om ook een kopie van je legitimatiebewijs mee te sturen of je verzoek om een iDIN link. Zonder een van deze identificatiemanieren kunnen we je aanvraag niet behandelen.
Om het je makkelijk te maken, kun je hier een voorbeeldbrief downloaden die je kunt gebruiken als je per post inzage wil aanvragen.
Let op: ook bij een aanvraag per post heb je het recht om het burgerservicenummer (BSN) nummer en de pasfoto op de kopie van het legitimatiebewijs onzichtbaar te maken, wanneer u wenst zich te identificeren met een kopie legitimatiebewijs.
Je kunt ons bellen voor algemene vragen, maar helaas mogen we via de telefoon geen inhoudelijke informatie over je persoonlijke gegevens die bij ons bekend zijn verstrekken.
Om te voorkomen dat iemand anders je gegevens opvraagt moeten we vaststellen dat je zelf de aanvrager van informatie bent.
Het is zowel voor jou als voor ons belangrijk dat de informatie juist is. Een verkeerde registratie kan namelijk vervelende gevolgen hebben. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verplicht Experian om op een eerlijke en veilige manier om te gaan met je gegevens.
Wil je meer weten over de AVG? Klik dan hier.
Er gelden twee voorwaarden voor het opvragen van gegevens:
We dienen een deugdelijke vaststelling te doen van je identiteit.
Over het algemeen ontvang je binnen 5 werkdagen een reactie van ons. De wettelijke reactietermijn is een maand.
Inzage krijgen in je gegevens is gratis. Mocht je telefonisch contact met ons opnemen via 0900-EXPERIAN of 0900-397 37 426, dan betaal je hiervoor je gebruikelijke belkosten.
Let op: via de telefoon mogen we helaas geen inhoudelijke informatie over je persoonlijke gegevens verstrekken. Dit kan alleen door het indienen van een schriftelijk verzoek via e-mail of per post.
Dit kan alleen met een geldende reden, bijvoorbeeld dat de persoon zelf niet in staat is om zijn of haar gegevens op te vragen. Er kan dan een volmacht worden afgegeven. Dit is een brief met toelichting en een handtekening van de aanvrager, dus de persoon van wie de gegevens worden opgevraagd. Daarnaast dient de identiteit van beide personen deugdelijk te worden vastgesteld: de gevolmachtigde en de aanvrager.
Als je de gegevens van iemand anders wil opvragen, kun je het beste contact opnemen met onze Consumer Helpdesk.
Nee. Experian verzamelt alleen gegevens die belangrijk zijn voor kredietinformatie. Wij hebben geen zwarte lijst. We verzamelen geen gegevens over huidskleur, afkomst, gezondheid, politieke voorkeur, geloof of seksuele geaardheid. Ook verzamelen wij geen informatie over bank- en spaartegoeden en iemands (criminele) verleden.
Experian wijst geen kredietaanvragen af. Het bedrijf waar je een product of dienst afneemt, neemt de beslissing of je wel of niet voor een krediet in aanmerking komt. Wij zijn alleen verantwoordelijk voor de gegevens waarmee het bedrijf deze beslissing neemt.
Stel, je bestelt de nieuwste telefoon met een tweejarig abonnement bij een telecombedrijf. Dit bedrijf kan dan bij ons een risicoscore opvragen, om te bepalen of het verantwoord en veilig is om jou dit krediet voor twee jaar te verlenen. Deze risicoscore is gebaseerd op de informatie die we van jou hebben. Het telecombedrijf beslist daarna zelf of ze jou dit krediet verlenen, of dat er misschien aanvullende voorwaarden nodig zijn, zoals een aanbetaling. Wij leveren dus alleen de informatie waarmee het telecombedrijf zelf deze beslissing maakt.
Wanneer je niet op tijd hebt betaald noemen we dit ook wel een negatieve betalingservaring. Een negatieve betalingservaring blijft tot maximaal 7 jaar bewaard. Bij een nieuwe toetsing telt een negatieve betalingservaring maar tot 5 jaar terug mee.
Ook als je de rekening alsnog hebt betaald, blijft een negatieve registratie dus voor maximaal 7 jaar bestaan. Deze bewaartermijn is bepaald in de gedragscode van de Vereniging van Kredietinformatiebureaus (VvKi).
Voorbeeld: Als je in 2014 een negatieve betalingservaring op je naam had staan, dan telt deze bij een nieuwe kredietaanvraag in 2020 niet meer mee. De negatieve betalingservaring is dan namelijk al meer dan 5 jaar oud. De negatieve betalingservaring blijft nog wel tot 2021 (7 jaar) bewaard.
Wil je weten hoe lang je gegevens precies bewaard worden? Bekijk dan de vraag ''Hoe lang bewaart Experian gegevens van consumenten?''.
Helaas vervalt je registratie niet automatisch door de ‘schone lei’ verklaring. Schuldeisers kunnen met deze verklaring geen schulden meer afdwingen, maar de registratie van je schulden blijft wel bestaan. Een ‘schone lei’ verklaring zorgt er dus niet voor dat je in de toekomst niet meer geconfronteerd kunt worden met je oude schulden.
Een negatieve betalingservaring blijft tot maximaal 7 jaar bewaard. Deze bewaartermijn is bepaald in de gedragscode van de Vereniging van Kredietinformatiebureaus (VvKi). Bij een nieuwe toetsing telt een negatieve betalingservaring maar tot 5 jaar terug mee.
Wil je weten hoe lang je gegevens precies bewaard worden? Bekijk dan de vraag ''Hoe lang bewaart Experian gegevens van consumenten?''.
Wij vinden het belangrijk dat de kwaliteit van onze gegevens zo goed mogelijk is. Foute gegevens verwijderen wij direct als is bewezen dat deze gegevens onjuist zijn. Je gegevens blijven tot maximaal 7 jaar bij ons zichtbaar. Daarna worden je gegevens automatisch verwijderd.
Als je het vermoeden hebt dat je gegevens niet kloppen, neem dan contact met ons op via inzage@experian.nl.
Ja, dat kan. Het betaalgedrag van iemand is niet de enige informatie die kan wijzen op wanbetaling. Daarom zijn er ook andere gegevens waar we rekening mee houden. Een aantal voorbeelden:
Dit soort informatie kan erop wijzen dat er sprake is van een onjuiste aanvraag. Daarom worden er ook andere gegevens dan alleen betaalgedrag gebruikt om een kredietaanvraag te beoordelen.
Jazeker, wij registreren ook positieve informatie. Als je netjes op tijd betaalt, werkt dit vaak in je voordeel. Ook andere gegevens, zoals het bezit van onroerend goed (bijvoorbeeld een huis) of een vaste telefoonaansluiting op naam en adres worden vastgelegd als positieve informatie.
Ja, dat kan. Als je niet op tijd hebt betaald dan komt dat terug bij een volgende toetsing. Bij een nieuwe toetsing telt een negatieve betalingservaring tot 5 jaar terug mee.
Wil je weten hoe lang je gegevens precies bewaard worden? Bekijk dan de vraag ''Hoe lang bewaart Experian gegevens van consumenten?''.
Experian wijst geen kredietaanvragen af. Het bedrijf waar je een product of dienst koopt, neemt de beslissing of je wel of niet in aanmerking komt voor een krediet. Je kunt wel bij ons inzage aanvragen in de gegevens die mogelijk tot een afwijzing hebben geleid.
Ben je van mening dat de gegevens onjuist zijn? Dan kun je contact met ons opnemen via inzage@experian.nl.
Als je inzage aanvraagt in je gegevens, ontvang je een overzicht van de informatie die bij ons bekend is. In dit overzicht staat ook welke bedrijven informatie over jou bij ons hebben opgevraagd.
Wij vinden het belangrijk dat de kwaliteit van onze data zo goed mogelijk is. Foute gegevens verwijderen wij direct als is bewezen dat deze gegevens onjuist zijn. Als je het vermoeden hebt dat je gegevens niet kloppen, neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.
E-mail
inzage@experian.nl
Telefoon
0900 - EXPERIAN / 0900 - 397 374 26 (gebruikelijke belkosten)
Post
Experian
Afdeling Consumer Helpdesk
Postbus 16604
2500 BP Den Haag
We vinden het ontzettend belangrijk om zorgvuldig om te gaan met je gegevens. Je kunt erop rekenen dat je gegevens bij ons veilig zijn en dat we ons houden aan de wet. Dat doen we op de volgende manieren:
Wil je meer gedetailleerde informatie over privacy? Bekijk dan onze privacyverklaring voor consumentengegevens.
In onderstaande tabel kun je zien welke gegevens wij verzamelen van consumenten. Naast de gegevens van consumenten, verzamelen we ook gegevens van rechtspersonen. Dat zijn bedrijven, zoals een eenmanszaak of vennootschap onder firma.
Type persoonsgegevens |
Omschrijving van de gegevens |
Bron: waar komen deze gegevens vandaan? |
Negatieve betalingservaringen |
Informatie over niet betaalde of te laat betaalde schulden. De gegevens die we hebben bestaan uit:
|
Deze informatie komt van incassobureaus en de credit management afdeling van bedrijven. |
Positieve betalingservaringen |
Informatie over betalingsverplichtingen die op tijd zijn voldaan. |
Deze informatie komt van klanten van Experian. |
Persoonlijke gerechtelijke uitspraken |
Informatie over persoonlijke faillissementen en WSNP-registraties. WSNP staat voor Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. |
Deze informatie komt van openbare bronnen (bijvoorbeeld rechtbanken), eventueel via externe partijen. |
Eerdere eCommerce toetsingen |
Verificatie, audit, analytische werkzaamheden (monitoring en ontwikkeling), facturatie doeleinden | Deze informatie komt van klanten van Experian. |
Eerdere toetsingen |
Audit, analytische werkzaamheden (monitoring en ontwikkeling), facturatie doeleinden |
Deze informatie komt van klanten van Experian. |
Contactgegevens |
E-mailadressen en telefoonnummers. |
Deze informatie komt van de bronnen uit dit overzicht. |
Bedrijfsgegevens |
Informatie over bedrijven, stichtingen en verenigingen. |
Deze informatie komt van openbare bronnen (bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel), eventueel via externe partijen. |
Zakelijke gerechtelijke uitspraken |
Informatie over zakelijke faillissementen, surseances van betaling en WSNP-registraties van aansprakelijke personen. WSNP staat voor Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. |
Deze informatie komt van openbare bronnen (bijvoorbeeld rechtbanken), eventueel via externe partijen. |
Identificatiegegevens |
Dit zijn basisgegevens die we opslaan om zeker te weten dat het om de juiste persoon gaat. We verzamelen hiervoor de volgende gegevens:
|
Deze informatie komt van de bronnen uit dit overzicht. |
Socio-demografische gegevens |
Experian Nederland B.V. maakt bij haar producten en diensten tevens gebruik van socio-demografische gegevens op huishoudniveau. |
Deze informatie komt van openbare bronnen, eventueel via externe partijen. |
Wil je weten hoe lang deze gegevens precies bewaard worden? Bekijk dan het overzicht bij de vraag ''Hoe lang bewaart Experian gegevens van consumenten?''.
In onze privacyverklaring voor consumentengegevens vind je meer informatie over welke gegevens wij verzamelen en hoe wij hier veilig mee omgaan.
Wanneer je niet op tijd hebt betaald noemen we dit ook wel een negatieve betalingservaring. Een negatieve betalingservaring blijft tot maximaal 7 jaar bewaard. Bij een nieuwe toetsing telt een negatieve betalingservaring maar tot 5 jaar terug mee.
Ook als je de rekening alsnog hebt betaald, blijft een negatieve registratie dus voor maximaal 7 jaar bestaan. Deze bewaartermijn is bepaald in de gedragscode van de Vereniging van Kredietinformatiebureaus (VvKi).
Voorbeeld: Als je in 2014 een negatieve betalingservaring op je naam had staan, dan telt deze bij een nieuwe kredietaanvraag in 2020 niet meer mee. De negatieve betalingservaring is dan namelijk al meer dan 5 jaar oud. De negatieve betalingservaring blijft nog wel tot 2021 (7 jaar) bewaard.
Een compleet overzicht van de bewaartermijn per type persoonsgegevens vind je hieronder.
Type persoonsgegevens |
Aantal jaar |
Startmoment van de bewaartermijn |
Negatieve betalingservaringen |
7 jaar totaal:
|
Na de registratiedatum van de negatieve betalingservaring |
Positieve betalingservaringen |
7 jaar totaal |
Na de laatste wijzigingsdatum |
Persoonlijke gerechtelijke uitspraken |
7 jaar totaal:
|
Na beëindiging van de insolventie of na beëindiging van het leveren van gegevens door gegevensverstrekker(s) |
Eerdere eCommerce toetsingen |
6 jaar totaal:
|
Na de datum van toetsing |
Eerdere toetsingen |
Maximaal 6 jaar |
Na de datum van toetsing |
Telefoongegevens |
7 jaar totaal |
Na de laatste wijziging door de gegevensverstrekker(s) |
E-mailadressen |
7 jaar totaal |
Na de laatste wijziging door de gegevensverstrekker(s) |
Bedrijfsgegevens |
7 jaar totaal |
Na beëindiging van de handelsregistratie van het bedrijf of na beëindiging van het leveren van gegevens door gegevensverstrekker(s) |
Zakelijke insolventies |
7 jaar totaal:
|
Na beëindiging van de uitspraak of na beëindiging van het leveren van gegevens door de gegevensverstrekker(s) |
Documentnummers van verloren en gestolen internationale identificatiedocumenten |
10 jaar totaal |
Na de laatste wijzigingsdatum |
iDIN |
1 maand |
Na ontvangst verzoek om persoonlijke gegevens |
Kopie legitimatiebewijs |
Wanneer je een kopie van je legitimatiebewijs instuurt om inzage aan te vragen in je gegevens, dan wordt deze direct vernietigd nadat de identificatie is uitgevoerd.
Volgens de AVG heb je het recht om het burgerservicenummer (BSN) en de pasfoto op het legitimatiebewijs onzichtbaar te maken. |
NVT |
Wil je meer weten over wat voor gegevens dit precies zijn en waar deze gegevens vandaan komen? Bekijk dan het overzicht bij de vraag ''Welke gegevens verzamelt Experian van consumenten?''.
Ja, Experian werkt volgens de strenge voorwaarden van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG verplicht ons om eerlijk en zorgvuldig met je gegevens om te gaan. Ook mogen wij niet meer gegevens verzamelen dan noodzakelijk is. De Autoriteit Persoonsgegevens is toezichthouder en controleert ons hierop.
Als we je persoonsgegevens verwerken, word je hiervan door de leverancier op de hoogste gesteld. Tenzij dit onmogelijk is of een onevenredige inspanning vergt. Je hebt altijd het recht om gratis inzage te vragen in de gegevens die we van jou hebben.
De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een Europese wet waarin de belangrijkste regels voor het omgaan met persoonsgegevens zijn vastgelegd. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR). Naast de Europese regels, laat de AVG ruimte voor nationale keuzes en regels. Deze regels zijn uitgewerkt in de UAVG: Uitvoeringswet Algemene Verordening Persoonsgegevens.
In Nederland houdt de Autoriteit Persoonsgegevens toezicht op deze wet en andere wet- en regelgeving voor de verwerking van persoonsgegevens.
Meer informatie over de AVG lees je hier.
Onze uitgebreide privacyverklaring voor consumentengegevens vind je hier.
Als een Experian klant een toetsing van een consument bij ons opvraagt, dan ontvangt de klant een risicoscore. Deze risicoscore is gebaseerd op de informatie die van jou bij ons bekend is.
Klanten van Experian hebben geen direct inzicht in al jouw gegevens.
Experian bestaat al meer dan 125 jaar en is inmiddels actief in 39 landen. Er werken wereldwijd ongeveer 16.500 mensen. Sinds 1986 is Experian ook actief in Nederland. Vanuit het Nederlandse kantoor in Den Haag helpt ons team van medewerkers iedere dag consumenten en bedrijven met het verkleinen van financiële risico’s.
Ons doel is om bij te dragen aan een gezonde financiële maatschappij. Dat doen we door de financiële risico’s voor bedrijven te verkleinen en te zorgen dat jij als consument een betalingsverplichting aangaat die je na kunt komen.
Met de data die we beheren, voorkomen we problemen op het gebied van schulden, kredieten en wanbetaling.
Wat doen we voor bedrijven?
We verzamelen gegevens van consumenten en stellen deze onder strenge voorwaarden beschikbaar aan bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan een energieleverancier, telecombedrijf of een webshop. Hiermee helpen we deze bedrijven om met onze informatie hun financiële risico’s te verkleinen, bijvoorbeeld het risico dat een consument niet betaalt. Het bedrijf kan zo een goede beslissing maken of het verantwoord is om jou krediet te verlenen. Ook kunnen we met onze gegevens helpen om wanbetaling te voorkomen. We verzamelen geen gegevens voor marketingdoeleinden.
Wat doen we voor jou als consument?
Ga je een belangrijke, financiële keuze maken? Je wilt bijvoorbeeld een nieuw energiecontract afsluiten. Of je wilt de nieuwste telefoon met tweejarig abonnement bestellen. Dan geven wij de kredietaanbieder inzicht in jouw informatie. Bijvoorbeeld of je altijd netjes op tijd hebt betaald. Met deze informatie beslist het bedrijf of het verantwoord is om dit extra krediet af te sluiten. Zo helpen we voorkomen dat je een betalingsverplichting aangaat die je later niet kunt nakomen of waardoor je in de financiële problemen komt. Dat noemen we ook wel het voorkomen van overkreditering.
Experian wijst geen aanvragen af. Het bedrijf waar je een product of dienst afneemt, neemt de beslissing of je wel of niet voor een krediet in aanmerking komt, of dat er bijvoorbeeld aanvullende voorwaarden nodig zijn. Wij zijn alleen verantwoordelijk voor de gegevens waarmee het bedrijf deze beslissing maakt.
Experian verzamelt informatie van consumenten en stelt deze gegevens onder strenge voorwaarden beschikbaar aan bedrijven. Het gaat dan bijvoorbeeld om energieleveranciers, telecombedrijven of webshops. Hiermee helpen we deze bedrijven om met onze data hun financiële risico’s te verkleinen, bijvoorbeeld het risico dat een consument niet betaalt. Aan de andere kant zorgen we er met onze informatie voor dat consumenten krediet afsluiten dat past bij hun financiële situatie. Zo helpen we voorkomen dat je een betalingsverplichting aangaat die je niet kunt nakomen.
Ga je een belangrijke, financiële keuze maken? Je wilt bijvoorbeeld een nieuw energiecontract afsluiten. Of je wilt de nieuwste telefoon met tweejarig abonnement bestellen. Dan geven wij de kredietaanbieder inzicht in jouw informatie. Bijvoorbeeld of je altijd netjes op tijd hebt betaald. Met deze informatie beslist het bedrijf of het verantwoord is om dit extra krediet af te sluiten. Zo helpen we voorkomen dat je een betalingsverplichting aangaat die je later niet kunt nakomen of waardoor je in de financiële problemen komt.
We verzamelen gegevens van consumenten en stellen deze onder strenge voorwaarden beschikbaar aan bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan een energieleverancier, telecombedrijf of een webshop. Hiermee helpen we deze bedrijven om met onze informatie hun financiële risico’s te verkleinen, bijvoorbeeld het risico dat een consument niet betaalt. Het bedrijf kan zo een goede beslissing maken of het verantwoord is om jou krediet te verlenen. Ook kunnen we met onze gegevens helpen om wanbetaling te voorkomen.
We zijn er voor iedereen. Met ons werk dragen we bij aan een gezonde financiële maatschappij waar krediet betaalbaar blijft.
Een kredietscore is een score die laat zien hoe kredietwaardig je bent. Een kredietscore zie je ook vaak terug in het Engels: credit score.
Kredietwaardigheid zegt iets over of je een betalingsverplichting goed aan kunt. Het is namelijk belangrijk dat je krediet afsluit dat past bij je financiële situatie. Nu en in de toekomst.
Stel, je wilt een nieuw telefoonabonnement afsluiten. Dan maakt het telecombedrijf op basis van jouw kredietrisicoscore een beslissing of het verantwoord is dat je dit krediet afsluit. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het afsluiten van een energiecontract of het online kopen van kleding met achteraf betalen.
Experian geeft een risicoscore af aan bedrijven die klant bij ons zijn, bijvoorbeeld het telecombedrijf, de energieleverancier of een webshop. Het bedrijf vertaalt deze score naar een eigen kredietscore en neemt zo met deze informatie de beslissing of je wel of niet voor een krediet in aanmerking komt, of dat er bijvoorbeeld aanvullende voorwaarden nodig zijn.
Kredietmanagement noemen we ook wel kredietbeheer. Het doel van kredietmanagement is om kredietrisico’s te beheren en beperken. Goed kredietbeheer zorgt ervoor dat bedrijven hun financiële risico’s beperken, bijvoorbeeld het risico dat een consument niet betaalt. Aan de andere kant is kredietbeheer ook belangrijk voor jou als consument, zodat je krediet afsluit dat past bij je financiële situatie en overkreditering voorkomt.
Kredietmanagement wordt ook vaak gebruikt in de Engelse term: credit management.
Kredietwaardigheid zegt iets over of je een betalingsverplichting goed aan kunt. Het is namelijk belangrijk dat je krediet afsluit dat past bij je financiële situatie. Nu en in de toekomst.
Als je kredietwaardig bent, betekent dit dat een krediet past bij je financiële situatie en dat er weinig risico’s zijn dat je het krediet niet meer kunt betalen.
Als je niet kredietwaardig bent, betekent dit dat het afsluiten van (extra) krediet niet verantwoord is en dat het risico op wanbetaling verhoogd is.
Goed kredietbeheer zorgt ervoor dat bedrijven hun financiële risico’s beperken, bijvoorbeeld het risico dat een consument niet betaalt. Aan de andere kant is kredietbeheer ook belangrijk voor jou als consument. Zo zorg je er namelijk voor dat je krediet afsluit dat past bij je financiële situatie, nu en in de toekomst.
Door te voorkomen dat mensen in de schulden komen, draagt kredietbeheer bij aan een gezonde financiële maatschappij waar krediet betaalbaar blijft.
Bedrijven die producten of diensten leveren op krediet en mogelijk een incassorisico lopen, maken vaak gebruik van een kredietrisicoscore. Denk bijvoorbeeld aan telecombedrijven, energieleveranciers of webshops. Op basis van jouw kredietrisicoscore, beslist het bedrijf of het verantwoord is om krediet te verlenen en dus of ze je aanvraag accepteren. Soms stellen ze ook aanvullende voorwaarden op (bijvoorbeeld een aanbetaling) om je toch een krediet te verlenen.
Wil je weten welk bedrijf jouw risicoscore bij ons heeft opgevraagd? Neem dan contact op met onze Consumer Helpdesk.
De afgelopen jaren hebben consumenten in Nederland geworsteld met de vergaande gevolgen van dit schandaal, waardoor talloze mensen te maken kregen met financiële problemen. Wij begrijpen de impact die dit op je leven heeft gehad en wij zijn er om je te helpen. Ontdek meer.
Via onderstaande gegevens kun je contact opnemen met onze Consumer Helpdesk. We helpen je graag.
E-mail
inzage@experian.nl
Telefoon
0900 - EXPERIAN / 0900 - 397 374 26 (gebruikelijke belkosten)
Post
Experian
Afdeling Consumer Helpdesk
Postbus 16604
2500 BP Den Haag
Wat vervelend dat je een klacht hebt. Een klacht kun je altijd melden bij onze Consumer Helpdesk via inzage@experian.nl of de contactgegevens hieronder. Leg in je e-mail uit wat de reden van de klacht is, zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen.
E-mail
inzage@experian.nl
Telefoon
0900 - EXPERIAN / 0900 - 397 374 26 (gebruikelijke belkosten)
Post
Experian
Afdeling Consumer Helpdesk
Postbus 16604
2500 BP Den Haag
E-mail:
inzage@experian.nl
Telefoon:
0900 - EXPERIAN / 0900 - 397 374 26 (gebruikelijke belkosten)
Post:
Experian
Afdeling Customer Support
Postbus 16604
2500 BP Den Haag